Voorkom betaling van te hoge ww-premie

Financieel advies bij betaling ww-premie

Voorkom betaling van te hoge ww-premie

Heeft u werknemers in dienst? Dan betaalt u WW-premie over het bruto loon van deze werknemers. In 2020 gaat het een en ander wijzigen voor deze premie-betaling. Moet u straks in 2020 de lage of de hoge WW-premie betalen? Het verschil in premie bedraagt 5%!

Per 2020 gaat, anders dan nu het geval is, de indeling in hoge en lage premies gelden voor alle sectoren. Voorlopig is de lage premie 2,94% en de hoge premie 7,94%. Dat is een behoorlijk verschil. De lage premie kunt u alleen toepassen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Eén van die voorwaarden is dat de werknemer een vaste arbeidsovereenkomst heeft. Om de lage premie vervolgens toe te passen moet de arbeidsovereenkomst schriftelijk zijn vastgesteld en moet de arbeidsomvang eenduidig zijn. Daarnaast kan ook bij werknemers jonger dan 21 jaar en werknemers die een beroepspraktijkopleiding / beroepsbegeleidende leerweg volgen de lage premie van toepassing zijn. Daarnaast zijn er nog meer voorwaarden en regels waarmee u geld kunt besparen.

Voldoet u aan deze voorwaarden? Of kunt u misschien nog wijzigingen aanbrengen zodat u alsnog aan de voorwaarden voldoet? Wij adviseren u graag!

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of klantadviesgesprek.