Vennootschapsbelasting / VPB

Vennootschapsbelasting aangifte doen? Wij ontzorgen u graag!

Heeft u een bv of nv? Dan bent u verplicht om aangifte vennootschapsbelasting te doen.

Dat doet u na afloop van het boekjaar van uw onderneming. Ook een stichting of vereniging moet soms aangifte vennootschapsbelasting doen. Dit is echter alleen als deze een winstoogmerk nastreven of concurreren met ondernemers. De Belastingdienst beschouwt ze dan als ondernemers.

Vennootschapsbelasting is de belasting die een onderneming met een rechtspersoonlijkheid afdraagt over de belastbare winst.

Ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid, zoals een eenmanszaak of een VOF, hoeven geen aangifte vennootschapsbelasting te doen. Zij betalen inkomstenbelasting over hun winst.

De belastbare winst wordt vastgesteld op basis van de regerende fiscale wetgeving en kan afwijken van de commerciële winst van de onderneming. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van fiscale wetgeving. Jacobs Advies-en administratiekantoor is op de hoogte van deze wetgeving en is u dan ook graag van dienst met uw aangifte.

Bent u DGA (directeur-grootaandeelhouder) bij een bv of nv? Dan moet u zichzelf loon betalen. De belastingdienst heeft hier regels voor. Zo is er een minimum ‘gebruikelijk’ loon voor DGA’s. Wij informeren u graag wat dit voor u betekent.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over uw loon als DGA en over de vennootschapsbelasting.

Vrijstelling van vennootschapsbelasting voor verenigingen of stichtingen.

Er zijn enkele uitzonderingen waarbij geen vennootschapsbelasting betaald hoeft te worden. Bijvoorbeeld bij amateursport waarbij het algemeen maatschappelijk of sociaal belang voorop staat.

Wilt u weten of uw vereniging of stichting wel of juist geen vennootschapsbelasting moet betalen? Neem dan contact met ons op.

Een korte vraag? Stel hem hier!

    Onze service is transparant en deskundig

    Blijf op de hoogte van hoe wij jou verder kunnen helpen.