Boekhouder

Bent u op zoek naar een boekhouder voor uw boekhouding?

Komt bij u de boekhouding niet altijd gelegen? Kost het u (te)veel tijd? Tijd die u misschien liever wilt besteden aan uw werkelijke bedrijfsactiviteiten?

Wij weten dat voor veel mkb-ondernemers de boekhouding een hele klus is; facturen maken en inboeken, de losse bonnetjes, de btw…

Jacobs Advies- en Administratiekantoor neemt u graag de boekhouding uit handen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van onze zeer gebruiksvriendelijke digitale mogelijkheden waarmee u ook nog op een eenvoudige en overzichtelijke manier op de hoogte blijft van uw boekhouding. Bijvoorbeeld hoe het staat met de verkoop, de betalingen van uw klanten, de kosten en de winst.

Ons motto is ken je klant. Daarom bepalen we samen met u hoe we u kunnen helpen met uw boekhouding. Op maat zodat het goed past bij uw wensen.

Denk hierbij bijvoorbeeld de volgende boekhoud-diensten:

 

  • Geheel of gedeeltelijk verzorgen van uw boekhouding.
  • Ondersteunen bij het in eigen beheer bijhouden van uw boekhouding.
  • Belastingaangifte.
  • BTW aangifte / aangifte omzetbelasting.
  • Opmaken van uw balans en winst-en verliesrekening.
  • Opstellen van liquiditeits- en exploitatiebegroting.
  • Opstellen van managementoverzichten (maand, kwartaalrapportering).

 

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en geven u advies over hoe wij het beste met u kunnen samenwerken.

Neem contact met ons op dan horen we graag hoe we u als boekhouder kunnen helpen. Lees verder als u meer wilt weten over wat een boekhouder voor u kan betekenen.

 

Boekhouder Ron Jacobs Heemskerk

Wat kan een boekhouder voor een onderneming betekenen?

Een boekhouder doet simpel gezegd uw boekhouding. Of, beter gezegd, het administratief bijhouden van de inkomsten en uitgaven van een onderneming zodat de ondernemer overzicht krijgt in zijn/haar financiële positie.

Door de opkomt van online boekhoudprogramma’s en handige smartphone apps worden steeds meer werkzaamheden die voorheen door een boekhouder werden gedaan, geautomatiseerd. Toch zijn er nog veel administratieve werkzaamheden over die de boekhouder voor u kan doen. Welke werkzaamheden dit precies zijn hangt af van uw wensen, uw tijd en expertise. Denk bijvoorbeeld aan het inboeken van financiële transacties, het controleren van de administratie, het maken van managementrapportages, het opstellen van financiële verslagen zoals een jaarrekening, het doen van aangiftes et cetera.

Vroeger verzamelde een boekhouder ook de inkomende en uitgaande facturen en hield hij bij welke daarvan waren voldaan en welke niet. Een enkele keer wordt dit nog steeds zo gedaan door ondernemers maar tegenwoordig worden deze werkzaamheden veelal overgenomen door een online boekhoudprogramma, dat vooral ook erg gemakkelijk is voor de ondernemer zelf. Bij Jacobs Advies- en Administratiekantoor werken wij met de meest voorkomende online boekhoudpakketten zodat het voor onze klanten, voor u, steeds eenvoudiger en leuker wordt om uw facturen en bonnetjes in te boeken.

Wij bespreken graag in een persoonlijk gesprek wat wij voor u kunnen betekenen. Bel ons gerust voor het inplannen van een afspraak: 0251-760096. 

 

Heb je naast een online boekhoudprogramma nog wel een boekhouder nodig?

Die vraag horen wij geregeld. En Ja! Wij vinden van wel. Onze taak als boekhouder is veranderd maar onze voornaamste taak is gebleven en dat is het adviseren van onze klanten. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke opties er voor u zijn en welke het meest gunstig uitpakken voor uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld eens aan nieuwe auto die privé of zakelijk moet worden geboekt. Of hoe zit het met financieringen? En hoe boek je ook alweer relatiegeschenken of representatiekosten? Allemaal vragen waar wij u graag mee helpen.

Advies behoorde altijd al tot de werkzaamheden van een boekhouder en dit onderdeel wordt steeds belangrijker. Denk aan boekhoudkundig advies op bijvoorbeeld het gebied van debiteurenbeheer maar wij adviseren ook over zaken als salarissen, liquiditeit, samenwerkingen, investeringen of andere kerncijfers.

Wij zijn tijdens kantooruren altijd bereikbaar voor uw vragen. En wilt u uitgebreid advies over bijvoorbeeld uw persoonlijke situatie? Ook dat kan. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Boekhouding uitbesteden duur?

Ondernemers willen vaak zelf de boekhouding doen om te besparen op de kosten. Op zich begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. Praktijk wijst uit dat vanwege onvoldoende kennis van kostensoorten en/of daarbij behorende btw % zaken niet altijd goed worden verwerkt in de boekhouding.

Want wist u dat uw boekhouder op de hoogte is van allerlei regeltjes en mogelijkheden waarmee u fiscale voordelen kunt behalen? En een boekhouder werkt vele malen sneller en efficiënter dan een ondernemer die de boekhouding ‘erbij’ doet. Daarom durven wij wel te beweren dat u de investering in een boekhouder snel terugverdiend heeft.

Wist u dat… u de kosten voor de boekhouder ook weer kunt aftrekken van uw winst- of inkomstenbelasting en dat ook de btw terug te vorderen is?

Wanneer een accountant of een belastingadviseur inhuren?

Het kan voorkomen dat er complexe belastingvraagstukken zijn, bijvoorbeeld omdat het bedrijf overgenomen gaat worden. In dat geval werkt Jacobs Advies-en Administratiekantoor samen met fiscalisten. Deze experts zijn gespecialiseerd in alles op het gebied van belastingen. Ook werken wij samen met accountants. Als u voor uw onderneming een accountantsverklaring nodig heeft dan verzorgen wij dat voor u.

Bent u benieuwd of Jacobs Advies-en Administratiekantoor voor u de juiste boekhouder is? Neem dan c met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij leren u graag kennen.

Boekhouder Ron Jacobs van Jacobs Advies- en Administratiekantoor in Heemskerk