Corona regelingen week 23

Corona regelingen week 23

De anderhalvemetereconomie gaat steeds meer wennen. Restaurants zijn weer open, weliswaar beperkt, maar het wordt weer levendig op straat. Er is een test gestart met het plaatsen van zogenaamde ‘kuch-schermen’ in restaurants en op terrasjes. En met ingang van 15 juni zijn ook buitenlandse toeristen weer welkom. Dat is goed nieuws voor de recreatie-en horecasector.

Nog steeds zien we leuke en creatieve ideeën van ondernemers die op een andere manier hun klanten moeten bereiken. Dat is mooi om te zien. We gaan stap voor stap richting het ‘nieuwe normaal’. Ondernemers kunnen nog steeds gebruik maken van diverse regelingen die door de overheid zijn genomen. Deze regelingen zijn voor een deel aangepast. Hieronder lees je de updates rondom Corona over de afgelopen week.

Deze informatie komt via coronaregelingen.nl. Wij hebben de informatie zo goed mogelijk voor je in een overzicht gezet. Door op de vette tekst te klikken kun je het uitgebreide artikel lezen op de website van coronaregelingen.nl

Mochten er na het lezen van deze update nog vragen zijn dan horen wij dat graag. Wij zijn voor al je vragen rondom je administratie en voor financieel advies telefonisch en per mail bereikbaar. Bel 0251-760096 of mail naar info@jacobskantoor.nl.

 

Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) (4-6-2020)

Het kabinet gaat toch aan de slag met een steunregeling voor ontslagen flexwerkers (TOFA) die net buiten de bestaande coronamaatregelen vallen. Uitkeringsorganisatie UWV streeft ernaar het loket op 22 juni te openen, maar dat is pas op 19 juni a.s. zeker. Het aanvraagloket zal gedurende drie weken open worden gesteld.  

 

Toeristen vanaf 15 juni 2020 weer welkom (4-6-2020)

Buitenlandse toeristen uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land, mogen deze zomer naar Nederland komen. Uiteraard moeten zij zich houden aan alle Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Nederland heeft in Europees verband de grenzen gesloten voor mensen van buiten Europa die geen essentiële reis maken.

 

Herfinancieren leverancierskredieten (2-6-2020)

Vanwege de coronacrisis wilden verzekeraars het herverzekeren van kortlopende leverancierskredieten afbouwen door de kredietlimieten te verlagen om zelf niet in financiële problemen te komen. Door de onzekerheid voor de verzekeraars hoe bedrijven door de kredietcrisis heenkomen wilden de verzekeraars zonder analyse van de risico’s op individuele bedrijven, voor hele sectoren of landen de limieten afbouwen of intrekken. Hierdoor zou een kwart van de gebruikelijke omzet van de verzekerde bedrijven dreigen weg te vallen.

 

Klein Krediet Corona (KKC) (1-6-2020)

De Europese Commissie heeft de regeling Klein Krediet Corona (KKC) goedgekeurd. Sinds 29 mei jl. kun je daarom een beroep doen op deze regeling voor een financieringsbehoefte van € 10.000,– toto € 50.000,–. Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling kunnen bovendien sinds 29 mei 2020 worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC.

 

Pilot horeca-schermen (1-6-2-2020)

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft TNO opdracht gegeven een pilot te starten met schermen in restaurants, cafés en op terrassen. TNO zal voor een aantal situaties onderzoeken of het mogelijk is om gebruik te maken van (kuch)schermen zodat de afstands-eis los gelaten kan worden, als mensen zich aan weerzijden van de schermen bevinden. Ook zullen ze ingaan op de effecten van inzet van schermen op de verspreiding van zgn. aerosolen en of het praktisch uitvoerbaar is.

 

Reisvoucher gesteund door kabinet (1-6-2020)

Het kabinet gaat per 1 juni 2020 het fonds van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) versterken met een leningsfaciliteit van € 150 miljoen. Het kabinet wil consumenten duidelijk maken dat zij geen financieel risico lopen bij het accepteren van een reisvoucher met deze dekking.

 

Extra geld begeleiding kwetsbare jongeren naar werk (1-6-2020)

De 35 arbeidsmarktregio’s krijgen extra geld om jongeren in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs te begeleiden naar werk. Voor het schooljaar 2020-2021 was hier al 8,5 miljoen euro voor beschikbaar gemaakt door staatssecretaris Van Ark (SZW).

 Rijbewijzen tijdelijk langer geldig (29-5-2020)

Verloopt je rijbewijs tussen 1 februari t/m 31 augustus 2020, dan blijft je rijbewijs nog 7 maanden geldig. Je kunt vanaf de dag dat je rijbewijs verloopt, maximaal zeven maanden blijven rijden met een verlopen rijbewijs. Ook blijf je in deze periode verzekerd en krijg je geen boete als je wordt aangehouden met een verlopen rijbewijs. In april jl. gaf het kabinet nog aan dat rijbewijzen geldig zouden blijven tot 1 juni 2020.

 

Foto: unsplash.com