Update Corona maatregelen week 19

Update Corona maatregelen week 19

Gelukkig kunnen vanaf 11 mei diverse ondernemingen weer, weliswaar onder voorwaarden, hun deuren openen. Dat is een hele opluchting voor de ondernemer, de werknemers maar vaak ook voor de klanten. In deze update lees je wat er wel en niet mag per 11 mei, 1 juni en later in het jaar. Verder nog een paar kleine updates.

Wij beseffen ons dat het best ingewikkeld is om te ontdekken welke regeling wel en niet voor jouw onderneming van toepassing is. Daarom mag je ons altijd bellen, mailen of appen met een vraag. We kunnen ook een online afspraak inplannen via Teams, zoom of hangout. Stel gerust je vraag. Daar zijn we voor.

 

Geleidelijke versoepeling coronamaatregelen (6-5-2020)

Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft het kabinet versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Eerst worden de maatregelen op lokaal niveau aangepast. Dit om drukte in het verkeer en het openbaar vervoer te vermijden. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau en uiteindelijk op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen.

Overwerk en differentiatie WW-premie (4-5-2020)

Sinds 1 januari 2020 betaal je als werkgever, onder de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), een lage WW-premie voor je personeel met vaste contracten en een hoge WW-premie voor personeel met flexibele contracten. In het verlengde daarvan is in het Besluit Wfsv opgenomen dat je als werkgever met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie moet afdragen voor vaste werknemers die in een kalenderjaar meer dan 30% hebben overgewerkt.

 

Bijzonder uitstel van betaling van belastingen (4-5-2020)

Als je uitstel van belastingschulden aanvraagt voor langer dan drie maanden of uitstel aanvraagt voor belastingschulden die meer zijn dan € 20.000,– dan moet je een verklaring van een ‘derde-deskundige’ meesturen. De staatssecretaris heeft in een besluit van 22 april 2020 aangegeven dat de verklaring van de ‘derde-deskundige’ in ieder geval door de Belastingdienst wordt geaccepteerd als de verklaring de volgende elementen bevat: