Update rondom de Corona maatregelen week 22

Update rondom de Corona maatregelen week 22

Vanaf maandag 1 juni gaan de terrasjes weer open en misschien gaan ook sportscholen en sauna’s al per 1 juli open. Stap voor stap worden de maatregelen aangepast en gaan we richting het ‘nieuwe normaal’. Ondernemers kunnen nog steeds gebruik maken van diverse regelingen die door de overheid zijn genomen. Deze regelingen zijn voor een deel gewijzigd. Hieronder lees je de updates rondom Corona over de afgelopen week.

Door op de vette tekst te klikken kun je het uitgebreide artikel lezen op de website van coronaregelingen.nl

Mochten er na het lezen van deze update nog vragen zijn dan horen wij dat graag. Wij zijn er voor alle vragen rondom Corona maatregelen,  de administratie van je onderneming en voor financieel advies. Je kunt ons bereiken via telefoon of per mail op 0251-760096 en info@jacobskantoor.nl. Ook kunnen we elkaar persoonlijk spreken in een online-omgeving zoals Zoom, teams of hangout.

 

Bijzonder uitstel van betaling van belastingen (28-5-2020)

Per 1 september a.s. loopt het bijzonder uitstel van betaling van belastingen af.

  

Bijstand voor zelfstandigen (Tozo) (28-5-2020)

De Tozo-2-regeling die aanvankelijk tot 1 september 2020 zou gelden, wordt verlengd tot 1 oktober 2020.

 

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TLV) (28-5-2020)

Het kabinet verlengt het hele economische noodpakket (Noodpakket 2.0) met een extra maand tot 1 oktober 2020. Daarnaast wordt het maximale bedrag van de tegemoetkoming verhoogd van € 20.000,– naar € 50.000,–.

 

Tegemoetkoming loonkosten personeel (NOW) (28-5-2020)

De boete die van de baan leek in de NOW-2.0-regeling is toch weer terug. De NOW-2.0-regeling is hierop aangepast voor grotere ontslagaanvragen in het kader van de Wet Melding Collectief Ontslag (WMCO, ontslag om bedrijfseconomische redenen voor 20 of meer werknemers). Moet je als bedrijf meer dan 20 medewerkers ontslaan, dan moet de vakbond of de andere personeelsvertegenwoordiging daarmee akkoord gaan.

  

Steun voor sociale werkbedrijven tijdens coronacrisis (28-5-2020)

Als sociaal werkbedrijf moet je vanwege de coronacrisis gedeeltelijk of helemaal de deuren sluiten. De loonkosten van de ondersteunende werknemers lopen gewoon door. Het ondersteunende personeel begeleidt 80.000 werknemers die onder begeleiding werken in de sociale werkvoorziening. Zonder de hulp van het ondersteunende personeel kunnen zij hun werk niet doen.

 

Sportscholen en sauna’s open per 1 juli? (28-5-2020)

De sportscholen, sauna’s, casino’s en sportkantines kunnen mogelijk per 1 juli a.s. open in plaats van 1 september a.s. Voorwaarde is dat het Outbreak Management Team (OMT) eind juni positief adviseert. De openstelling zal dan onder strenge voorwaarden zijn, die de branche zelf heeft opgesteld.

  

Cultuursector (28-5-2020)

Minister van Engelshoven is met de uitwerking gekomen van het aanvullend pakket van € 300 miljoen voor de culturele en creatieve sector. Naar verwachting worden in juni a.s. de aanvullende subsidies uitgekeerd.