week 26 | Update corona regelingen voor ondernemers

week 26 | Update corona regelingen voor ondernemers

De overheid versoepelt per 1 juli a.s. stapsgewijs de coronamaatregelen. Zo geldt bij bijeenkomsten en bij bijvoorbeeld dierentuinen, pretparken en andere buitenlocaties met ‘doorstroom van bezoekers’ er geen maximum aantal bezoekers, als aan de 1,5 meter kan worden voldaan. Dit geeft ondernemers weer wat meer lucht.

Er zijn nog steeds regelingen waar je als ondernemer gebruik van kan maken. Wij beseffen ons dat het best ingewikkeld is om te ontdekken welke regeling wel en niet voor jouw onderneming van toepassing is. Daarom mag je ons altijd bellen, mailen of appen met een vraag. We kunnen ook een online afspraak inplannen via Teams, zoom of hangout. Stel gerust je vraag. Daar zijn we voor.

Hieronder lees je de updates rondom Corona over de afgelopen week. Wij hebben de informatie zo goed mogelijk in een overzicht gezet. Door op de vette tekst te klikken kun je het uitgebreide artikel lezen op de website van coronaregelingen.nl.

 

Versoepeling maatregelen per 1 juli (25-6-2020)

De overheid versoepelt per 1 juli a.s. stapsgewijs de coronamaatregelen; je krijgt als ondernemer daardoor meer lucht. Onder voorwaarden geldt er geen maximum meer op het aantal personen bij samenkomsten. Zo mogen sportschoolhouders en casino’s eerder open dan gedacht. Ook mag je met personen van verschillende huishoudens samen in de auto zitten.  

 

Cultuursector (25-6-2020)

Vanaf 1 juli kunnen er weer meer mensen naar voorstellingen en culturele festivals. In theaters, bioscopen en concertzalen geldt dan geen maximum meer van 30 personen. Vanaf dan is de ruimte leidend in plaats van het aantal bezoekers. Wel moeten de basisregels zoals 1,5 meter in acht genomen worden. Daarnaast vindt vooraf een gezondheidscheck plaats, is vooraf reserveren noodzakelijk en heeft iedereen een vaste zitplaats in de zaal.  

 

Provinciale steunmaatregelen corona (24-6-2020)

Naast nationale maatregelen en de maatregelen die de gemeentes uitvoeren, zijn er ook steunmaatregelen van de provincies.

Als je via Google zoekt op de woorden ‘provincie steun corona’ dan komen de websites van de provincies naar voren, met de vermelding van de verschillende steunmaatregelen.

 

 

Tegemoetkoming loonkosten personeel (NOW) (23-6-2020)

25 juni a.s. zal het kabinet de nieuwe NOW-regeling publiceren, de NOW 2.0, met de voorwaarden voor het tweede noodpakket (juni t/m september). Het tweede noodpakket kent enkele wijzigingen t.o.v. het eerste noodpakket. De wijzigingen zijn o.a.:  

 

Verlenging Noodpakket voor Caribisch Nederland (23-6-2020)

Het noodpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, is met vier maanden verlengd tot 12 oktober 2020. Inwoners en bedrijven van deze eilanden zijn onderdeel van Nederland en kunnen daarom van vergelijkbare maatregelen, zoals ook in Europees Nederland getroffen, gebruik maken.  

 

Bijstand voor zelfstandigen (Tozo) (22-6-2020)

De hoogte van de Tozo-uitkering is afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd en je gezinssituatie. De Rijksoverheid heeft de meest gestelde vragen hierover op een rij gezet. Hoe hoog is het normbedrag voor jou als jongere tussen de 18 en 21 jaar?  

 

Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) (22-6-2020)

Ben je een flexwerker en ben je door de coronacrisis  je inkomsten (grotendeels) kwijtgeraakt en kun je bovendien geen uitkering krijgen, dan kun je vanaf vandaag (22 juni) een aanvraag indienen voor de tegemoetkoming TOFA.

 

 

Foto unsplash.com